Circulares

Próximas convocatorias Fondos Next Generation EU

02/02/2022

Circular 6/2022

Les diverses convocatòries dels Fons europeus, constitueixen un complex mapa de subvencions i licitacions en el que resulta difícil trobar una guia segura, clara i senzilla. La naturalesa de la operativa del conjunt detallat de la gestió de recursos distribuïts és  feixuga. Cal un seguiment pacient i perllongat  en el temps de les normatives.

Procedim a presentar una breu selecció de les més destacades , susceptibles d'interessar als clients de CETEB Tax & Legal. Recollim només les que afecten als Ministeris i als departaments diversos de la Generalitat de Catalunya. Identifiquem l'ens públic, la subvenció pròpiament dita i el límit del període de sol·licitud. Per la resta ha d'esser consultada la pàgina web planderecuperacion.gob,  on es recull la informació de les convocatòries que es troben obertes, a hores d'ara.

Insistim en el caràcter obligadament selectiu de la nostra tria.

 • El Ministeri d’Afers Econòmics i Transformació Digital llença, a través de la Secretaria d’Estat de Digitalització i Intel·ligència Artificial i de Red.es, el Programa Kit Digital. Les entitats interessades a participar com a “agent digitalitzador adherit” ja poden presentar la seva sol·licitud a la seu de Red.es. Els agents digitalitzadors adherits formaran part del “catàleg de digitalitzadors” que seran, a més, els únics habilitats per subscriure “acords de prestació de solucions de digitalització” amb les empreses beneficiàries dels ajuts del programa Kit Digital i titulars del bo digital. La primera convocatòria s’espera al febrer per a pimes d’entre 10 i 491 treballadors.

 • El Ministeri de Transició Ecològica i Repte Demogràfic, a través de l’Institut per a la Diversificació i l’Estalvi Energètic (IDAE), convoca el programa d’incentius a projectes d’electrificació de flotes de vehicles lleugers (Moves Flotes) (Programa Moves Flotes); amb una dotació pressupostària de 50 milions d’euros. El període de sol·licituds finalitza el 20/03/2022.

 • El Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC), publica la convocatòria anticipada per a l’any 2022 de subvencions per a la realització d’accions de formació professional per a l’ocupació per a l’adquisició i millora de competències digitals per impulsar l’emprenedoria, el desenvolupament rural i reduir la bretxa de gènere en el marc dels programes de formació per cobrir necessitats específiques; amb una dotació pressupostària de 14,8 milions d’euros. El període de sol·licituds finalitza el 28/02/2022.

 • El Ministeri de Treball i Economia Social, a través del SEPE, llença subvencions per a l'execució de programes de formació destinats a la requalificació de persones treballadores que hagin estat o estiguin incloses en expedients de regulació temporal d'ocupació (ERTE); amb una dotació pressupostària de 119 milions d'euros. El període de sol·licituds finalitza el 07/11/2023.

 • El Ministeri per a la Transició Ecològica i Repte Demogràfic ha llançat a través del Institut per a la Diversificació i Estalvi de l'Energia (IDAE) el Programa MOVES III Mobilitat eficient & sostenible amb una dotació de 400 milions d’euros dirigida a incentivar la mobilitat elèctrica i particularment la compra de vehicles elèctrics i el desplegament d'infraestructura de recàrrega per a aquests vehicles. A Catalunya es canalitza a través de l'Institut Català de l'Energia (ICAEN) i té una dotació pressupostària de 65 milions d'euros. El període de sol·licituds finalitza el 31/12/2023.

 • El Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, a través de l’Institut Català d’Energia (ICAEN) publica la convocatòria de l’any 2021 per a la concessió d’ajuts Next Generation EU del Programa per a actuacions per a l’execució de diversos programes d’incentius lligats a l’autoconsum i a l’emmagatzematge, amb fonts d’energia renovable, i a la implantació de sistemes tèrmics renovables en el sector residencial; amb una dotació pressupostària de gairebé 115 milions d'euros. El període de sol·licituds finalitza el 31/12/2023.

 • L’ICEX Espanya Exportació i Inversions convoca un seguit d’ajuts, cofinançats pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER), per participar en fires internacionals, jornades tècniques i missions directes empresarials. Els períodes de sol·licituds finalitzen entre el 24/12/2021 i el 21/12/2022.

 • La Comissió i l’Oficina de Propietat Intel·lectual de la Unió Europea (EUIPO) han llançat el nou Fons de la UE per a les pimes, que ofereix vals per a les pimes de la UE per ajudar-les a protegir els seus drets de propietat intel·lectual (PI); amb una dotació pressupostària de 47 milions d’euros. El període de sol·licituds finalitza el 16/12/2022.

 • El Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme , a través de l'Escola d'Organització Industrial (EOI), ha aprovat les bases reguladores per al Programa Activa Startups, per finançar projectes d'innovació en matèria de transformació digital, desenvolupament i incorporació de tecnologies emergents, transformació cap a una economia baixa en carboni o incorporació de l'economia circular en el model de negoci de les pimes. amb una dotació pressupostària de 101 milions d'euros. La convocatòria s'obrirà en les properes setmanes i el període de sol·licituds finalitza el 31/12/2023.

 • El Servei Públic d’Ocupació de Catalunya, ha convocat subvencions per a la realització d’accions de formació professional per a l’ocupació per a l’adquisició i millora de competències digitals per impulsar l’emprenedoria, el desenvolupament rural i reduir la bretxa de gènere (SOC – ADA); amb una dotació pressupostària de 14.8 milions d’euros. El període de sol·licituds comença el 8/02/2022 i acaba el 28/02/2022.

 • El Departament d'Empresa i Treball ha aprovat les bases reguladores per a la concessió de subvencions destinades al finançament del programa ‘Ocupació + Transformació’ referent a les inversions del Component 23 ‘Nous projectes territorials per al reequilibri i la equitat. Emprenedoria i microempreses’ a Catalunya.

 • El Departament d'Empresa i Treball ha aprovat les bases reguladores per a la concessió de subvencions del Programa Diversitat i Empresa, que tenen per objecte el desenvolupament d'un conjunt d'accions, en el marc de projectes integrats de gestió de la diversitat a les empreses i d'acompanyament per a la inserció laboral de les persones pertanyents a col·lectius vulnerables amb més dificultats d'inserció

Recordem que el Govern d'Espanya va llançar recentment la PÀGINA WEB planderecuperacion.gob on es condensa tota la informació les convocatòries que actualment es troben obertes (recomanem consultar aquest apartat regularment atès que els terminis d'obertura són breus). També inclou informació sobre les formes d'accés als fons: licitacions, subvencions i ajuts, PERTE o manifestacions d'interès; els terminis establerts pel Pla; respostes a les preguntes més freqüents i notícies sobre la distribució dels fons i accés a documents i enllaços relacionats